hits

Jeg er kvinne, født fri

Jeg er kvinne og jeg er født fri, ingen religiøse eller kulturelle stempler ved ankomst fra min mors mage. Likevel blir jeg og andre gjennom hele livet fortalt hvordan vi skal leve og hva som er riktig. I normal forstand er ikke dette oppsiktsvekkende fordi vi mennesker er avhengig av å bli korrigert, veiledet og sosialisert slik at vi kan leve et normalt liv.

Intet samfunn kan overleve uten sosial kontroll og dette trenger vi for å ikke falle fra hverandre som samfunn. I mange tilfeller havner vi også i et område som heter sosial konformitet i frykt for å bli avvist eller falle utenfor felleskapet. Dette trenger vi til en viss grad for å påvirke hverandres handlinger, holdninger og fellesverdier. Ofte er grunnen til konformitet frykt for avvisning der vi rett og slett tilpasser oss istedenfor å bli avvist. Det er jo en stor innebygd frykt. Å ikke passe inn i felleskapet, mens en stor ønske er å få plass i felleskapet og bli akseptert. Det er her min største utvikling som menneske har skjedd, der jeg har lagt mitt behov for å bli akseptert av miljøet til side, og holder nå fokus på kampen mot sosialkontroll.

Sosial kontroll vil si i et sosiologisk perspektiv at du blir utsatt for styring, makt, innflytelse, indoktrinering og manipulering.

Den formen for kontroll jeg snakker om er langt mer omfattende og den dukker opp på alle områder i livet. Dette blir også så forankret i vårt liv at hvert eneste valg blir tatt for felleskapets beste. Hvem er dette viktige felleskapet ? Jo, de er familien, naboene, miljøet svigerfamilien og alle andre som kan bli berørt av din ære. For din ære, den er familiens ære og den må ikke under noen omstendigheter bringe familien skam. Til og med skam som ikke er din, som overgrep der du er 100% uskyldig. Hvem er det du tror at du er som går rundt og frister menn med din utseende og væremåte ? Dekk deg til kvinne, disse stakkars mennene klarer ikke å beherske seg selv når du lar håret slenge rundt slik. SKAM DEG

Og til deg som går rundt og tror hun kan gifte seg med hvem hun vil. Vet du ikke at din far, onkel, bror og til og med nabo vet bedre enn deg når det kommer til valg av partner ? Og kom ikke her å si at du er lesbisk eller homofil. Med religion som unnskyldning skal vi nå diskriminere deg, håne deg og frata deg dine grunnleggende rettigheter. Det at vi bor i et sekulært land har ingenting å si, vi får lov til å holde på uten noe form for sanksjoner og det er det vi har tenkt til å gjøre!

Denne kontrollen kjennetegnes av gjentagende hån, voldstrusler, utestengelse, sladder, bebreidelser og psykisk vold. Med andre ord, det krever enormt mye å stå i slike situasjoner samtidig som du forsøker å integrere deg i det samfunnet du lever i som med all sin rett også har sine forventninger til deg.

For å redusere dette, så trenger vi hjelp til å faktisk se problemet. Vi trenger ikke flere som velger å grave hodet ned i sanden for å late som ingenting. Ei heller de som er så redde for rasismestemplet at de velger å ikke bry seg. Det er jo forståelig at noen er redde for dette stemplet, det blir jo flittig brukt når bedre argumenter uteblir eller når noen kommer altfor nær sannheten. Du er verken rasist eller islamhater hvis du ønsker at de som kommer hit skal integreres.

Det er deres oppgave å integrere seg i det samfunnet de har kommet til, og ikke det samfunnet. Det finnes garantert flere løsninger på dette, men et av dem kan være å sette krav til de som kommer hit. Ordentlig og god opplæring i norske verdier og hva det vil si å leve i fritt demokratisk land der vi er opptatt av enkeltindividet og dets rettigheter framfor det kollektive hensynet

 

15 kommentarer

T F Krog

13.04.2017 kl.19:15

Det *kan* være denne kommentaren er litt på siden av temaet, men jeg velger likevel å skrive den:

Hvis problemet med sosial og religiøs kontroll i innvandrermiljøer vokser, blir det fort slik at løsningen blir at staten/det offentlige i stadig større grad overtar rollen som "storfamilie" og "trossamfunn", i den tro at staten bedre ivaretar likestilling og enkeltmenneskets frie valg.

Det som i forlengelsen av dette slår meg, er at da får den politiske venstresiden "full pott", altså 100% gjennomslag for sine ideer. No more privatskoler, no more friskoler. Regulere all religiøs aktivitet. Slutt på familielivets fred. Alle barn i barnehage tidligst mulig for å beskytte dem mot sin egen familie. Osv osv. Med dette dør tillitssamfunnet, og Moder Stat tar over livene våre og beskytter oss mot de skadelige valgene vi tar for oss selv og våre nærmeste.

Jeg vil ikke dit, men ser akkurat nå ingen annen farbar vei. Som liberalist og varm tilhenger av individuell frihet føler jeg meg trengt opp i et hjørne.

Shurika A . Hansen

14.04.2017 kl.14:58

T F Krog:
Takk for at du tok deg tid til å kommentere. Du har en del gode poeng. Deler også din frustrasjon som tilhenger av individuell frihet.

Kip

14.04.2017 kl.01:24

Du skriver helt supert. Men er du muslim? hva sa familien til du valgte en nordmann? må han bli muslim? Praktiserer du selv?

hva sier din svigers?

Du er rå dame <3

Shurika A . Hansen

14.04.2017 kl.15:02

Kip:

Takk for din kommentar.

Jeg føler meg priviligert som har en familie som både har akseptert min mann slik han er og, at jeg har en fin svigerfamilie .
Det er dessverre ikke slik for alle.
Jeg er en tilhenger selvstendighet og frihet.

Villy Augedal

14.04.2017 kl.21:02

Veldig bra skrevet. Hadde alle innvandrere og nordmenn hatt et slikt syn som du har, ville det bidratt til en stor forbedring for å fjerne "vi og dem" sammfunet som har oppstått.

Takk - dine ord er mektige.

Shurika A . Hansen

14.04.2017 kl.21:27

Villy Augedal:
Tusen takk, for en fin kommentar. God påske

Susanne b

15.04.2017 kl.11:48

Hei :-) du er veldig flink til å skrive og utrykke deg :-) klem fortsett med det :-)

Shurika A . Hansen

15.04.2017 kl.21:08

Susanne b:
Takk ?? Setter pris på kommentar. Klem ??

Jan-Idar Henriksen

16.09.2017 kl.19:31

Så NRK nyhetene i dag.

Trist at det er slik.

Stå på videre med deres flotte arbeid. Lykke til videre til deg og dine.

Håkon

16.09.2017 kl.19:39

Så deg på Lørdagsrevyen. Du er tøff! Slike jenter trenger vi mange av.

Solveig

16.09.2017 kl.20:23

Hei Shurika. Jeg så akkurat en reportasje om deg og venninnene dine på Dagsrevyen. Følte et stort behov for å gi deg en positiv kommentar i kommentarfeltet. Jeg er også priveligert som aldri har opplevd det du og dine muslimske søstre opplever. Jeg synes det er rystende og skremmende at dette skjer i stor skala i Norge. Uten at noen tar et oppgjør med dette vil det ikke bli bedre. Derfor vil jeg si stå på! Du har stor støtte fra meg og mange mange andre. Lykke til videre.

Hilsen Solveig

Wenche Tveråen

17.09.2017 kl.18:05

Kjære flotte du Sharika.

Du sier akkurat det som jeg har sagt de siste årene, men siden jeg er norsk -blir det oppfattet rasistisk, underlig nok.

Jeg har etterlyst norske kvinner som kan og TØR å kjempe deres sak -da jeg dessverre vet at det finnes mange tusen innvandrerkvinner som lider -men som ikke tør eller kan kjempe sin egen sak.

TAKK til deg -måtte du aldri gi opp, for dette er som du sier -et stadig økende problem.

Norske kvinner ER frie og trenger ikke 8. Mai -men det er tusenvis av flotte innvandrerkvinner som trenger oss og det er vel en av de viktigste saker for at alle skal kunne ha utsikter til en framtid fri for ideologiske plagg, personlig ufrihet og shariatilstander.

Enkelte har sagt de ønsker et nasjonalt forbud mot såkalte religiøse plagg -og at de får ALDRI denne friheten om ikke det skjer!

De vil da fortsatt bli påtvunget dette av sine ektemenn og familie.

Det beste vil være at man aksepterer at Norge har sine lover tuftet på kristne verdier, og det bør respekteres på lik linje med at jeg måtte akseptert at islam er gjeldende om jeg flytter til et islamsk land?!

Og hadde vært greit om samtlige religiøse plagg fjernes fra norske arbeidsplasser og gater -da tenker jeg på plagg som brukes av andre religioner også, -som "kalotter, turbaner, kjortler" etc.

Om de har et lite smykke med et kors eller halvmåne burde være akseptabelt -for det er ikke forulempende på noen måte.

TAKK for at du finnes <3

Ronny

17.09.2017 kl.20:58

Trist at det skal være et tema, men ære være deg for å være en stemme i riktig retning av den viktige debatten. Sterke kvinner som deg vil alltid bli lyttet til og dessverre fryktet av de krefter som kjemper mot og vil nekte deg din frihet på bakgrunn av religonskultur. Jeg heier på deg og din stemme for frihet og respekt. Takk for at du gir din stemme for andre som ikke tør der du selv våger! Sender deg en god varm klem hilsen! Stå på og fortsett troen på deg selv og vit at du ikke er alene Shurika! :)

Erlend A. Waagen

19.09.2017 kl.16:05

Veldig godt skrevet! Du fremstår som et stort forbilde for mange og jeg håper du fortsetter med å skrive og uttrykke deg. Kjenner jeg blir litt glad når jeg leser hva du skriver og det føles bedre å være kritisk til Islam og de som kommer til Norge uten å ville intergrere seg.

Det er som du sier, ikke landet man kommer til som skal intergrere, men de som kommer sitt ansvar. Det vi kan gjøre er å tilrettelegge, resten må de gjøre selv.

Stå på!

Øystein

21.09.2017 kl.23:31

Hei! Så deg på TV-en nettopp og måtte google for å få tatt en nærmere titt. Vil bare berømme deg og si at jeg synes det er viktig å støtte opp om folk som identifiserer seg som muslimske men samtidig gir sin tilslutning til "vestlige verdier" - verdiene det moderne Europa er tuftet på, som stammer fra opplysningstiden, og hvor individuelle rettigheter er helt sentralt. Islam har ikke hatt noen reformasjon tilsvarende den kristendommen (høyst motvillig) har gått igjennom, og folk som deg er med på å synliggjøre at det er mulig å være muslim og moderne, moderat og sekulær på samme tid. Det tror jeg mange, både i og utenfor de muslimske miljøene i Norge, kan ha godt av å bli minnet på.

Så må jeg bare spørre om du har lest noen av bøkene til en av mine store helter, Ayan Hirsi Ali..?

Til slutt håper jeg du kan tilgi meg at jeg også vil kommentere utseendet ditt. Du er fantastisk vakker! I likhet med nevnte Ayan forresten, selv om dere ser veldig forskjellige ut. :)

Stå på!

Skriv en ny kommentar

Shurika A . Hansen

Shurika A . Hansen

4, Kvinnherad

Samfunnsengasjert sosiologi student med brennende engasjement for likestilling. I denne bloggen skal jeg ta opp temaer som sosial kontroll, æreskultur, feminisme,og integrering .

Kategorier

Arkiv